Nyheder & Presse
GrowCamp over hele verden!
Pressemeddelse August 2012
Læs pressemeddelelse med nyheder her
Bliv GrowCamp ambassadør

Til vores forening af GrowCamp ambassadører søger vi stadig medlemmer!

Ambassadørerne hjælper os med udbredelse af viden om GrowCamp og deltager i den fortsatte udvikling af produktet. Vores ambassadører varetager diverse præsentationsopgaver rundt om i Danmark, f.eks. demonstration i havecentre eller på lokalmesser. Ambassadørerne er først og fremmest haveentusiaster, de er præsentable og har gode talegaver. De har mulighed for at afse tid i weekender og på helligdage.

Vi lægger stor vægt på, at man brænder for idéen og har lyst til at være med i udviklingen. Vi sørger naturligvis for nødvendig oplæring i produktet og brugen heraf.. Hvis du er interesseret, er du velkommen til at ringe og høre nærmere eller skrive til os på info@growcamp.com.

Historien bag GrowCamp

Den perfekte køkkenhave i et telt

Det virker så enkelt, at man skulle tro, at nogen havde fundet på det for længe siden. Men drivteltet fra GrowCamp er faktisk en verdensnyhed. Det sjove er, at den i bogstaveligste forstand er vokset op af Dorthe Rasmussens egen have i Holbæk.
Børnene var blevet store, jeg fik bedre tid fra jobbet, så nu skulle det være; jeg ville dyrke mine egne grøntsager, som jeg gjorde, da jeg var barn, fortæller Dorthe Rasmussen. Jeg havde sået hele haven til, men så begyndte kampen mod orm og insekter. Jeg ville selvfølgelig arbejde økologisk, så der var meget arbejde og lidt udbytte.

Dorthe gjorde noget ved det

Den frustration deler hun givetvis med tusindvis af danskere med haven som hobby, men uden de store forudsætninger for (eller den store tid til) at dyrke nyttehaven. Men Dorthe gjorde noget ved det: Med fire plastplanker dannede hun det ønskede højbed, fik svejset et bur, som hun dækkede med insektnet med praktisk placerede velcro lukninger, så det var nemt at komme til grøntsagerne. Hun fandt på at dække det med et "rullegardin" af plast, så det kunne virke som drivhus tidligt og sent på sæsonen. Og nu kunne det ellers nok være, grøntsager og krydderurter gav udbytte.

Ikke avanceret, men effektivt

Der er gevinst ved alle elementer: Højbedet giver bedre udbytte, fordi jorden hurtigere opvarmes og forbliver løs, fordi man ikke træder på den. Nettet holder ikke bare insekter og andet utøj ude, men giver også grøntsagerne let skygge og bremser vinden, mens 90 % af regnvandet trænger igennem. De beskyttede forhold bevirker at grøntsagerne bliver mere sprøde. Plastdækket giver drivhuseffekt, så vækstsæsonen udvides. Det er ikke spor avanceret, men det er effektivt!

Begejstringen vokser

Gennem tre års test "tvang" vi venner og bekendte, som aldrig har så meget som kigget på en frøpose, til at prøve drivteltet. De blev så begejstrede, fordi det ikke krævede forkundskaber, og fordi de straks kunne se resultater. Det strømmede ind med sms’er: "rucola’en spirer på 3 dage", "vi har gulerødder helt uden orm".
Vi har med vilje designet alt, så det bare kan klikkes sammen. Det er lige til at gå til. Man behøver ikke plage manden om at tage arbejdstøjet på, slutter Dorthe Rasmussen.

Dansk drivtelt dobbelt-vinder på verdensudstilling

GrowCamp løb med førstepræmien inden for kategorierne Landscape og Bedste
nyhed af alle på den internationale haveudstilling Glee i England.

Allerede fra begyndelsen var det åbenlyst, at den danske opfindelse til haveentusiaster, GrowCamp, ville tiltrække stor opmærksomhed.

Drivteltet, der er et højbed med netoverdækning og mulighed for plastoverdækning, blev præsenteret som en verdensnyhed af Holbæk-virksomheden på den populære haveudstilling Glee i Birmingham, England i efteråret 2009.

Den største udstilling af udstyr til haven og i den grad stedet hvor alle must see nyheder bliver præsenteret for tusindvis af indkøbere fra hele Verden. Og GrowCamp levede i den grad op til forventningerne.

Bedst og bedst

Med prisen for bedste nyhed inden for kategorien Landscape var dagen reddet for teamet bag opfindelsen, med direktør Dorthe Rasmussen i spidsen. Og da GrowCamp senere samme dag fik prisen for bedste nyhed af alle 250 nyheder på Glee udstillingen, var glæden svær at skjule. ”Vi har arbejdet og troet på det her i snart tre år. Og nu har vi fået den største anerkendelse vi på nogen måde kan ønske os med priserne fra Glee,” siger en glad og stolt Dorthe Rasmussen.

Den perfekte køkkenhave

GrowCamp drivteltet er udviklet af Dorthe Rasmussen helt fra bunden. Sammen med en række andre testpersoner har hun i knap tre år justeret og udviklet konceptet med et højbed, der har netoverdækning, så skadedyr holdes ude, og som samtidig kan suppleres med en plastoverdækning, så man opnår den opvarmningseffekt, der kendes fra drivhuse. ”Vi har nu opnået en perfekt sammensætning af højbed, skadedyrsbekæmpelse og klima, så man kan høste sine egne grøntsager næsten hele året rundt,” siger Dorthe Rasmussen. Desuden kan drivteltet placeres stort set alle steder, og flyttes efter behov.

Grow your own - mani

USA's førstedame gør det. Englænderne gør det også i stor stil, og turen er nu også kommet til Danmark. Vi vil dyrke vores egne grøntsager!