UKK
Kysymyksiä ja vastauksia GrowCampista
Mikä on helpoin tapa tuulettaa GrowCamp-kasvutelttaa?
Kun muovisuoja pidetään päivisin auki ja öisin kiinni, kiinnitä toinen muovisuojista vain reunoilta ja alhaalta, mutta älä ylhäältä. Muovisuojaa on näin helppo raottaa ylhäältä, jolloin teltta tuulettuu tehokkaasti, mutta kasvit ovat silti suojassa.
Voiko kohopenkin lisäosat liittää vanhaan kohopenkkiin?
Kyllä voi. Vanhasta kohopenkistä täytyy kuitenkin poistaa paljon multaa, jotta kohopenkin päädyn saa irti. Voit myös käyttää uusia kiinnikkeitä, jos vanha kohopenkki vaurioituu, kun sitä puretaan. Tilaa uudet kiinnikkeet GrowCampin kaupasta.
Mihin vuodenaikaan kohopenkki kannattaa perustaa?
Sen voi perustaa mihin vuodenaikaan tahansa. Kohopenkin voi perustaa vaikka syksyllä, kun sää vielä suosii. Silloin penkki on jo valmiina helmikuussa, kun on aika istuttaa esi-idätetyt perunat yöpakkasia pelkäämättä. Jos kohopenkki on valmiina elokuun alussa, ehdit vielä kasvattaa salaattia ja monia muita herkullisia vihanneksia ennen talvea.
Voiko kohopenkissä kasvattaa mansikoita?
Kyllä voi, ja mansikat viihtyvät kohopenkissä hyvin. Mansikat kypsyvät muutama viikko tavallista aikaisemmin, jos kohopenkki on muovisuojien suojassa. Muista kuitenkin raottaa muovisuojaa ja hyönteisverkkoa, kun mansikat kukkivat, jotta hyönteiset pääsevät pölyttämään ne. Muuten mansikkasato jää saamatta.
Ongelmia etanoiden kanssa – onko GrowCampista apua?
Etanat eivät mielellään ryömi pitkiä matkoja sileää pintaa pitkin, joten etanoiden on vaikea päästä syömään kasveja. Myös hyönteisverkko estää etanoita pääsemästä kohopenkkiin. Mikäli etanat silti pääsevät kohopenkkiin, osta itseliimautuva kuparilista ja kiinnitä se kohopenkin seinämään noin 35 cm:n korkeuteen. Kun etanan lima koskettaa kuparia, syntyy sähköjännite. Se tuntuu etanoista samalta kuin meistä tuntuu purra tinapaperia, joten etanat karttavat kohopenkkiä. Kuparilistoja voi tilata suoraan GrowCampilta.
Voiko 240 cm leveän kohopenkin jakaa niin, että toisessa päässä on pelkkää multaa ja toisessa kasvukaukaloita?
Voi. Niin kannattaakin tehdä, jos haluaa kasvattaa samassa kohopenkissä sekä pitkiä juureksia että yrttejä ja muita vihanneksia. Jaa kohopenkin osat välilevyllä, joka on 50 x 115 cm. Voit käyttää levynä lähes mitä vain, sillä kohopenkkiä keskeltä tukevat tangot pitävät välilevyn hyvin paikoillaan.
koko kohopenkki täyttää mullalla?
Pitää. Yhteen 120 cm leveään kohopenkkiin menee 650 litraa multaa. Voit käyttää myös kasvukaukaloita. Lue lisää
Pitääkö telttarakenteet purkaa talven ajaksi?
Telttarakenteita ei tarvitse purkaa. Sekä muovisuojat että telttarakenteet kestävät sekä pakkasta että lunta. Telttarakenteet kestävät kuitenkin pidempään, jos ne säilytetään talven ajan sisätiloissa.
Voiko GrowCamp-kasvuteltan panna tuuliselle paikalle?
Voi, GrowCamp kestää kovaakin tuulta. Tukiharukset pitävät telttarungon paikallaan, ja kohopenkin multa estää penkkiä kaatumasta.
Onko kohopenkissä pohja?
Ei, kohopenkki on pohjaton. Sen takia kasveja ei voi kastella liikaa.
Voiko GrowCamp-kasvuteltan jättää talveksi ulos?
Kyllä voi. Kasvuteltta kestää kaikenlaista säätä.