Tillbehör
Funktionell design – utvecklad av GrowCamp
Plantbackar

Med GrowCamps plantbackar kan man odla alla möjliga plantor i krukor och andra behållare.

Plantbackarna, som är självbärande, monteras på kanten av bädden. De kan även placeras på staget i framkant och fungera som en extra våning. Varje back tar upp knappt 40 cm i bredd och tål 10 kg.

Plantbackarna är utformade med djupa och breda fåror för vattenbevaring. Det följer med en undervattningsduk, som läggs på vattningsbacken under krukorna. Duken suger upp och fördelar vattnet som står i backen. Via hål i botten av krukorna fås en kapillärfunktion, så att jorden och därmed rötterna själva suger upp det vatten som behövs.

GrowCamps vattningsduk är tillverkad av nya och rena råmaterial, har optimal vattenabsorbering och vattenfördelning. Duken är resistent mot svamp och röta.

Fårorna i backen och vattningsduken rymmer tillsammans 1,5 liter vatten. Om man fyller backen helt rymmer den 15 liter. Det finns dock normalt inte ett sådant behov om det inte handlar om för korta perioder eller väldigt stora plantor.

Backarna passar särskilt väl till förkultivering. Värmen kontrolleras enkelt med plastöverdraget, som enkelt kan rullas upp och ned.

. Om man har ett drivtält med jord i själva bädden, är det en stor fördel att ha en eller två backar längst upp för förkultivering. På så sätt har man nya plantor redo, när man har skördat nedtill.

Jordbackar

GrowCamps jordbackar är beräknade för odling av de flesta grönsaker och blommor. Backarna är extra användbara för sallad, örtkryddor, chilifrukt, tomat, rädisor osv., medan långa rotfrukter begränsas av höjden på backen som är 15 cm.

En back rymmer drygt 50 liter jord. Det är som en vanlig plantsäck. Det är därmed en enkel uppgift att fylla backen med jord. Bredden på backen är knappt 40 cm, så det ryms 3 backar i en bädd på 120 cm.

TBackarna vilar på kanten av bädden och kan enkelt sättas på och av. Det betyder att bädden kan flyttas.

Man ska vara uppmärksam på att man måste vattna oftare i en jordback, än om bädden är helt fylld med jord. Jordbacken är försedd med avrinningshål i botten, så övervattning kan undvikas.

Backen är helt i galvaniserad plåt.

Enskilda delar

Alla delar som ingår i GrowCamps produkter, kan köpas som enskilda delar i:

GrowCamp shoppen