Tilbehør
Funktionelt design –utviklet av GrowCamp
Plantebakker

Med GrowCamps plantebakker kan man dyrke all verdens planter i potter og andre beholdere.
Plantebakkene er selvbærende, og monteres på kanten av bedet. De kan også plasseres på avstivingsrøret over, og fungere som en ekstra etasje. Hver bakke fyller knapt 40 cm i bredden, og kan bære 10 kg.

Plantebakkene er utformet med dype og brede riller til vannoppbevaring. Det følger med undervanningsduk som legges på vanningsbakken under pottene. Duken suger opp og fordeler vannet som står i bakken. Via hull i bunnen av pottene oppnås en kapillærvirkning der jorden og dermed røttene selv suger opp det vannet det er bruk for.
GrowCamps vanningsduk, som er fremstilt av nye og rene råmaterialer, har optimal vannabsorbering og vannfordeling. Duken er motstandig mot sopp og råte.
Rillene i bakken og vanningsduken rommer totalt 1,5 liter vann. Hvis bakken fylles helt, kan den inneholde 15 liter. Dette vil imidlertid normalt ikke være hensiktsmessig, med mindre det dreier seg om korte perioder eller svært store planter.

Bakkene er spesielt velegnet til forkultivering. Vannet styres enkelt med plasttildekkingen, som lett kan rulles opp og ned. Hvis man har et drivtelt med jord i selve bedet, er det en stor fordel å ha en eller to bakker øverst til forkultivering. På denne måten kan man ha nye planter klare, når avlingen under er høstet.

Jordbakke

GrowCamps jordbakker er beregnet for dyrking av de fleste grønnsaker og blomster. Bakkene er spesielt anvendelige til salat, krydderurter, chili, tomat, reddiker osv., mens lange rotfrukter derimot vil være begrenset av høyden på bakken: 15 cm.

En bakke rommer drøyt 50 liter jord. Det er det samme som en vanlig plantesekk. Dermed blir det en overskuelig oppgave å fylle bakken med jord. Bredden på bakken er knapt 40 cm, slik at det er plass til 3 bakker i et bed på 120 cm.
Bakkene hviler på kanten av bedet, og kan lett settes av og på. Det betyr at arbeidet kan flyttes fra sted til sted.
Vær oppmerksom på at det må vannes oftere i en jordbakke enn hvis bedet er helt fylt med jord. Jordbakken er utstyrt med avløpshull i bunnen, slik at overvanning unngås.

Bakken er fremstilt i galvanisert platemetall.

Enkeltdeler

Alle deler som inngår i GrowCamps produkter kan kjøpes som enkeltdeler.